Objavte náš januárový balík

Vítame vás na našom tretom blogu, kde by sme vám radi predstavili naš januárový balík.

Najprv o našom projekte. Cieľom BorBoxu je pomáhať slovenským vinárom získať nových klientov a milovníkov vína. Ako to robíme: Každý mesiac pripravíme nový tajný balík, ktorý bude obsahovať tri rôzne vína od rôznych vinárov. A teraz by sme vám radi predstavili naše tri vína v prvom balíku.

Vinárstvo Čapucha

Nie tak známe vinárstvo, ktoré sa môže pýšiť kvalitnými vínami. Vína vyrábajú tradičnou metódou s využitím súčasných moderných technológií. Vinárstvo nadväzuje na vinohradnícku a vinársku tradíciu rodiny i obce Limbach. Karol Čapucha st. absolvent strednej Vinárskej školy v Modre sa rozhodol svoje skúsenosti zúročiť a preto v roku 1993 založil vinárstvo, kde sa od roku 2002 spolu so svojimi synmi plne venujú výrobe vín.

Frankovka modrá – rosé 2021

Ružové polosuché víno z malokarpatskej vinohradníckej oblasti. Víno má sýto ružovú farbu s odleskami a jemnou, zamatovou vôňou. Lahodná ovocná chuť je charakteristická pre túto odrodu. V chuti cítiť jahody, maliny či jemný nádych po čerešniach. K vínu by som kombinovala šaláty z kuraciny, tuniaka, morčacie medailónky alebo kuracinu na prírodno.

Rodinné vinárstvo Ďurík

Vinohradnícko vinárska rodinná firma, ktorá vznikla 1. septembra 1995, ako „ následníčka“ po zrušenom výskumnom ústave vinohradníckom a vinárskom. Vinárstvo sa nachádza na juhu stredného Slovenska, v údolí medzi hraničnou riekou Ipeľ a úbočiami Krupinskej planiny teda v HONTE v Opatovskej Novej Vsi. Na kraji dediny, v strede 25 ha areálu v ktorom je „všetko“ – vinohrady, vínna pivnica, penzión, ovocné sady, lúka, športový rybník, ihriská – paintball, lukostrelba a tiež náš dom rodinné sídlo Ďuríkovcov. Cieľom bolo spojiť záľubu so živobytím. A tak sa aj stalo. Na začiatku to boli viničové sadenice. Vysadili skoro všetky odrody registrované v listine povolených odrôd pre Slovenskú republiku. „Na malej ploche veľa odrôd “. Široká škála odrôd dáva malému rodinnému vinárstvu veľké možnosti výberu vín pri degustáciách.

Rizling rýnsky – 2019


Biele akostné víno s prívlastkom neskorý zber. Suché víno má sviežu vôňu po jablkách a broskyniach. Nájdeme v ňom minerálne i zemité pôdy, kvetinovú chuť i tóny ovocných plodov. Pikantná kyselinka zaujme dlhotrvajúcim prijemným vnemom. Víno je vhodné k avokádovému šalátu, bielym sladkovodným rybám i čokoládovým dezertom.

Vinárstvo Bočko

Rodinná firma zaoberajúca sa výrobou vína od roku 1991. Špecializujú sa na odrodové vína, ktoré vyrábajú z hrozna z vlastnej produkcie. Vo viniciach sa nachádzajú všetky odrody zo slovenského vinohradníckeho genofondu. Vinice patrili Šľachtiteľskej stanici Šenkvice, niekoľko rokov boli neobrábané, ale v súčasnej dobe sú už v celkom dobrej kondícii. Vo viniciach je vysadených 17 odrôd, z ktorých vyrábajú odrodové vína, medzi nimi aj napríklad Silvánske zelené, Tramín červený, Rizling vlašský a rýnsky, Sauvignon, Rulandské biele, šedé aj modré a iné. Sortiment vín je veľmi široký a všetky vína sú vyrobené z vlastného hrozna z viníc Malých Karpát.

Cabernet Sauvignon – 2018

Červené suché víno rubínovej farby a výraznej vôni po horkej čokoláde. V chuti môžeme objaviť drobné bobuľové ovocie, slivky , čerešne i čierne korenie. Víno je vhodné k pečenému i grilovanému mäsu, kačke i jahňacine. Kombinácia vína je vhodná s paradajkovými korenenými omáčkami i čokoládovým dezertom.

Similar Posts