Objavte náš novembrový balík

Vítame vás na našom prvom blogu, kde by sme vám radi predstavili našu prvú novembrovú edíciu.

Najprv o našom projekte. Cieľom BorBoxu je pomáhať slovenským vinárom získať nových klientov a milovníkov vína. Ako to robíme: Každý mesiac pripravíme nový tajný balík, ktorý bude obsahovať tri rôzne vína od rôznych vinárov. A teraz by sme vám radi predstavili naše tri vína v prvom balíku.

  1. Cabernet Sauvignon – rosé 2019

Ľahké, svieže a ovocné. Takto sa vyznačuje Cabernet rosé z Vinárstva Čavojský.  Víno je svetloružovej farby s jemnou ovocnou vôňou. Chuť vína je ľahká so strednou dochuťou a nižším obsahom tanín. Mierne kyselinky sa postarali o sviežosť. Najlepšie sa hodí k ovocným aj zeleninovým šalátom, tvrdým syrom, lososovi na masle alebo len tak na vyplnenie dlhých letných večerov.

Víno pochádza z vinárstva Čavojský z Pezinka. Začiatky rodinného vinárstva siahajú až do roku 2000, no jeho vinohradnícka tradícia má korene v 40 ročných viniciach. Vinárstvu patrí až 5 ha vinohradov nachádzajúcich sa v Pezinku a Modre. Ich poctivá a usilovná práca sa odzrkadľuje v kvalite vín.

2. Alibernet – 2018

Sýtočervené suché víno z vinárstva Uhnák si zamiluje asi každý. Má jemnú zamatovú vôňu s nádychom bobuľového ovocia a černíc. Vďaka nízkemu obsahu cukru vyniká výrazná chuť tanín s dlhou dochuťou. Charakteristická je chuť po lesnom ovocí, višní i horkej čokolády. Víno odporúčame k jedlám s hovädzieho mäsa i diviny. Vďaka výraznej tažšej chuti sa hodí na chladné zimné večere.

Víno pochádza s rodinného vinárstva ktoré je známe jeho dvanásť generačnou tradíciou. Vinárstvo Anton Uhnák kladie dôraz na kvalitu preto pri výrobe vína používa len prirodzené kvasinky, ktoré sa nachádzajú v hrozne. Jedinečný charakter a mineralitu našim vínam dodáva tufové a andezitové podložie pochádzajúce zo sopečných vyvrenín Štiavnických vrchov.

  • Chardonnay – 2019

Biele suché víno z vinárstva Brigant. Víno má krásnu svetložltú farbu so zlatými odleskami. Harmonická, ovocná vôňa po citrusoch a broskyni je pre túto odrodu špecifická. Výrazné kyselinky sa postarajú o dlhú dochuť. Víno odporúčame k rybám, zeleninovým šalátom, syrom či ku grilovanému bravčovému mäsu.

Vinárstvo Brigant začalo písať históriu v roku 2014 kedy sa rozhodli založiť vinárstvo postavené na pevných základoch otca, deda a pradeda. Zameriavajú sa na muštové odrody, ktoré majú na Slovensku bohatú tradíciu. Postupne rozšírili výrobu a obohatili ponuku vín z odrôd pochádzajúcich z Malých Karpát a južného Slovenska. Vinárstvo kladie veľký dôraz na kvalitu nie kvantitu.

Ak máte záujem, do 19. novembra si môžete objednať alebo niekomu poslať náš balík.

Similar Posts